Polityka prywatności

Informacje ogólne

Sklep producenta Clovin w pełni respektuje prawo Użytkowników do prywatności. Szczególnie dbamy o ochronę Państwa danych osobowych oraz stosujemy odpowiednie rozwiązania technologiczne, zapobiegające ingerencji w prywatność Użytkowników przez osoby trzecie.

Zamawiając towar w Clovin sklep producenta akceptują Państwo zasady zawarte w Polityce Prywatności, znajdującej się na tej stronie.

F.P.U. CLOVINnet s.c. Arkadiusz Żanowski, Włodzimierz Żanowski jako właściciel www.sklep.clovin.pl zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. W przypadku zmian w Polityce Prywatności nie mają one wpływu na podstawową zasadę: nie sprzedajmy i nie udostępniamy osobom trzecim danych personalnych czy adresowych Klientów/Użytkowników www.sklep.clovin.pl

Administrator Danych Osobowych

Administratorem danych osobowych jest F.P.U. CLOVINnet s.c. Arkadiusz Żanowski, Włodzimierz Żanowski 18-220 Czyżew, ul. Zarzecze 14

Dane osobowe

Użytkownik w celu korzystania z usług oferowanych przez F.P.U. CLOVINnet s.c. za pośrednictwem Sklepu, musi wypełnić odpowiedni formularz. Wymagane jest tam podanie określonych danych osobowych.

Użytkownik składający zamówienie w sklepie, który wcześniej nie zarejestrował się, musi wypełnić formularz z danymi dot. wysyłki towaru. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże jest niezbędne do realizacji zamówienia.

Każdemu Użytkownikowi przysługuje prawo do wglądu i poprawiania podanych przez siebie danych.

Prawa osób, których dane dotyczą

Każdy z Użytkowników, który założył konto sklepowe, może w dowolnym czasie poprosić o jego usunięcie. Konto zostanie skasowane natychmiast lub po zrealizowaniu zamówień do niego przypisanych. Wszystkie dane zostaną skasowane, zostanie również usunięty e-mail z bazy danych.

Dane, które przetwarzamy:

  • adres e-mail
  • imię, nazwisko
  • adres zamieszkania
  • nr telefonu
  • adres do wysyłki

Dane zbierane automatycznie

Podczas Państwa wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zapisywany jest numer IP używanego komputera.

Jak wykorzystujemy dane Klientów?

Wykonawca może powierzyć przetwarzanie zebranych danych osobowych Użytkowników innemu podmiotowi na podstawie zawartej z nim, na zasadzie art. 31 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych, umowy.

Dane osobowe Użytkownika będą powierzane przez Wykonawcę, w szczególności podmiotom świadczącym usługi: pocztowe lub kurierskie, które to podmioty będą dostarczać Użytkownikowi zakupiony w Sklepie towar

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu są wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Klienta pieniędzy oraz wysłania zamówionego towaru. Dane Klienta mogą w tym celu zostać przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty kredytowej

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

Wykorzystanie ciasteczek (ang. cookies)

Serwis korzysta z plików cookies.

Pliki Cookies są zbierane wyłącznie w celu zbierania informacji w celu dostosowywania sprzedaży do poszczególnych produktów, indywidualnych potrzeb i preferencji Klientów. Pliki Cookies są przechowywane przez przeglądarkę internetową na dysku twardym Klienta i nie służą bezpośrednio gromadzeniu danych osobowych. Oznacza to, że Klient może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej obsługę Cookies, lecz to ograniczy możliwość korzystania z Serwisu Clovin sklep producenta

Kontakt

Firma zbierająca dane: F.P.U. CLOVINnet s.c. Arkadiusz Żanowski, Włodzimierz Żanowski

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt sklep@clovin.com.pl lub listownie na adres Clovin sklep producenta 15-680 Białystok, ul. Kaszmirowa 1